Leiderschap en Management Development

Overzicht

Bram Haumann is bij Qlife Leadership & performance facilitator. Hij helpt teams en organisaties ambities sneller te realiseren.

In de afgelopen tien jaar heeft hij wereldwijd resultaatgerichte performance, management en change programma’s ontwikkeld en uitgevoerd. Hij werkt met managementteams, projectteams en operationele teams aan het concreet verbeteren van resultaat door ondernemerschap en focus en actie.

Professionele Expertise

Hij heeft uitgebreide expertise op het gebied van:

 • MT Performance Coaching
 • Proces acceleratie gericht op team en organisatie verbeteringen en resultaten
 • “Leading for Performance” Programma’s (KPI en Gedragsverandering) op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

– Bram is expert in het faciliteren van Teams & Directies om organisatie / bedrijf en business units te veranderen in samenwerkende groeiende en succesvolle entiteiten.

– Zijn uitdagende en gefocuste manier van werken stimuleert en geeft direct tastbare resultaten.

– Het is geschikt voor de organisatie die impact wil maken op zijn business en een sterkere positieve uitstraling wil in de markt.

– Zijn aanpak is stap voor stap maar met grote snelheid, uitdagend en zeer resultaat gericht en maakt gebruik van het volle potentieel van de gecoachte.

Zijn de aanpak richt zich op het realiseren van concrete commerciële en operationele doelstellingen en daarbij behorende veranderingen in gedrag, rollen en verantwoordelijkheden. “waar geklaagd wordt is ruimte voor ondernemerschap”

Tevens kijkt hij op welk van de volgende levels ondersteuning gewenst is:

1. Inzicht en bewustzijn: Verzekert dat jouw focus en doelen helder en scherp zijn.

2. Leiderschap: Doe de juiste dingen op de juiste plek. Resultaat boeken geeft kracht en energie, moed om door te pakken en je positie te versterken.

3. Anderen Leiden: Leid anderen in jouw omgeving zonder directief te zijn. Verbeter verbindingen om zo gezamenlijk effectief te zijn. Help anderen meer uit zichzelf te halen en meer potentieel in te zetten.

4. Team leiderschap: Overwin obstakels voor een succesvolle organisatie. Laat belanghebbenden beter communiceren en samenwerken. Verbeter je team en de impact ervan op de organisatiedoelstellingen.

5. Systeem / organisatie leiderschap: Leg de fundamenten voor een langdurig succesvolle,  toekomstige organisatie. Zorg dat je een sterk bedrijf achterlaat en bereid jezelf voor op je volgende stap.

Klanten

 • Bram heeft vanuit een achtergrond van organisatie psychologie en economie met veel organisaties en multinationals aan proces en performance verbetering gewerkt in uiteenlopende branches in binnen en buitenland. Engineering, Banking, IT, Media, Retail, wholesale, Finance, Non-profit, Government.
 • Door zijn communicatieve vaardigheden kan hij goed verbindingen leggen op alle niveau’s. (operationeel/tactisch/strategisch) Van directie tot medewerker aan de lopende band.

Projecten

Voorbeelden van projecten en opdrachten zijn oa.:

 • CalvinKlein:
  Leading for performance programma’s,  team & supply chain alignment en change management programma’s. Met succes gewerkt aan het doorbreken van eilanden cultuur en faciliteren van effectieve samenwerking over verschillende afdelingen en regio’s. Het aanscherpen van operationele management vaardigheden om inzet en motivatie van medewerkers te optimaliseren.
 • PriceWaterHouseCoopers Leading for Performance programma met Management teams, waardoor teams in afnemende markten meer omzet en betere resultaten hebben bereikt. Betreffende BU werd snelst groeiende team in winstgevende omzet en personeel. Essentieel daarin was aansturing op het realiseren van een scherpe visie op de markt en het nemen van commerciële verantwoordelijkheid en vaardigheid. Tevens ontstond er hierdoor een betere doorstroming en uitdagende perspectieven voor teamleden. Quote van een teamlid: ”voorheen draaide ik een half miljoen omzet per jaar, nu ben ik expert op mijn vakgebied en zit ik op drie miljoen en stuur ik mijn team beter aan
 • Rijkswaterstaat
  Ondersteunen en versnellen van innovatie en klantgerichtheid door het begeleiden van projectleiders en trainen van interne medewerkers. Faciliteren van project acceleratie programma voor spoedwet traject A2 Maarssen Holendrecht, waardoor planning en uitvoering effectiever gingen samenwerken om barrières te overwinnen en belangrijke deadlines (5 jaar vervroegd) op tijd en binnen budget te behalen.
 • Shell Exploration and Production Wereldwijd faciliteren van regiodirecties en teams van “pace setter” projecten. Realiseren van significant versnelde doelstellingen en olie of gas productie met teams in complexe situaties waar men worstelde met veiligheid, zekerheid, politiek en meer dan uitdagende deadlines. Medewerkers uitdagen en in staat stellen om eigen beidrage aan gezamenlijk succes te vergroten. (andere opdrachtgevers  KPN/RBS/EMCF/ING/N&M/Randstad ea.)