Calvin Klein

Leading for performance programma.

Vanaf mei 2010 heeft Bram Haumann van Qlife binnen Warnaco Nederland / Calvin Klein het programma ‘Leading for Performance’ geïntroduceerd.

In de praktijk is het programma een combinatie van ‘leiderschapsontwikkeling’ en ‘verandermanagement’ gebleken en heeft een uitstekende aansluiting gevonden binnen Warnaco, dat zich op dat moment in een zeer turbulente fase begaf en waar de nood hoog was om in te grijpen.
Zowel managers als professionals worden aan de hand van interactie en interventies (in teamverband en individuele coaching) in een zeer korte tijd voorzien van tal van inzichten. De belangrijkste uitkomst van het programma is dat deelnemers de ‘controle over hun dagelijkse werk en verantwoordelijkheden’ terugvinden:

  • ze leren de noodzaak van afstand nemen
  • ze kunnen en durven (weer) prioriteiten te stellen
  • ze leren delegeren
  • ze zien het belang van het communiceren en het opvolgen van de (team)doelstellingen
  • ze komen tot de conclusie of ze in de juiste functie of omgeving werken

De investering in het management en de professionals met behulp van ‘Leading for Performance’ heeft zich in een korte tijd doorvertaald naar een toename van de medewerkersmotivatie binnen Warnaco Nederland en heeft het ongewenste verloop van medewerkers tot een minimum teruggebracht en management vaardigheden en prestaties verbeterd.